1 min

Een van de functies op Facebook die maar zelden gebruikt wordt is Notes, om daar wat aan te doen heeft Facebook besloten deze functie om te bouwen tot een heuse blogfunctie. Je kan nu dus blogs plaatsen op Facebook, inclusief coverfoto, headers, quotes en lijstjes.

In augustus van dit jaar werd al duidelijk dat Facebook werkte aan een nieuwe Notes-omgeving dat meer weg heeft van een blog. Inmiddels is Facebook op het punt gekomen dat de blogfunctie klaar is en wordt uitgerold naar alle Facebook-gebruikers. Iedereen kan nu een blog schrijven en deze publiceren op Facebook. Een blog wordt getoond in een speciale Facebook-layout die ontdaan is van het menu aan de linkerkant en de chatbalk en sidebar aan de rechterkant. Hierdoor ogen deze pagina’s rustiger en makkelijker te lezen.

Het schrijven van Notes (blogs) is op dit moment alleen mogelijk in de desktopversie en nog niet in de mobiele versie of de apps van Facebook. Wel kunnen de Notes daarop gelezen worden. Of Facebook het schrijven van Notes in de toekomst ook mogelijk maakt voor mobiele gebruikers is nog niet duidelijk.

Als mensen blogs plaatsen worden deze uiteraard ook gepromoot op de timeline van je vrienden. Met de nieuwe Facebook Notes (blogs) hoopt het sociale netwerk ongetwijfeld de functie een nieuwe impuls te geven. Of het daarmee ook echt concurrentie gaat zijn voor Medium, Tumblr of WordPress is nog maar de vraag.