1 min

Facebook overweegt om de Notes-functie in het profiel van de gebruikers en op pagina’s nieuw leven in te blazen, een nieuw ontwerp dat veel weg heeft van een blog moet ervoor zorgen dat de notes-functie een tweede leven krijgt.

Of Facebook definitief de notes-functie gaat voorzien van een nieuwe opzet is nog niet helemaal duidelijk. Het is in elk geval aan het testen met een nieuwe opmaak. John Biesnecker, werknemer bij Facebook, plaatste een Note op zijn profiel welke voorzien is van een compleet nieuwe opmaak, alle Facebook-gebruikers kunnen de nieuwe opmaak zien op zijn profiel.

Als gebruikers zelf een nieuwe note plaatsen is er nog geen sprake van een nieuwe opmaak, de aanpassing is alleen doorgevoerd op het profiel van Biesnecker.

De belangrijkste wijziging is dat de inhoud van de note enorm veel ruimte krijgt, het Facebook-menu aan de linkerkant is geschrapt, evenals de kolom aan de rechterkant. Alleen de kolom met contactpersonen zodat je snel een messenger-gesprek kan beginnen is nog aanwezig.