De meningen over wanneer je het beste een vliegticket kunt kopen lopen uiteen. De ene persoon zegt dat je ze na twee uur ’s nachts moet kopen, de andere zegt op dinsdagen en weer iemand anders zweert bij het vroegboeken. Ondanks die uiteenlopende meningen, lijkt er wel een patroon in de prijzen te zitten en Google heeft besloten met een functie te komen waarin het precies dat gaat gebruiken.

Volgens The Telegraph komt Google nu met een nieuwe feature in zijn tool waarmee gebruikers op zoek kunnen naar vliegtickets. De zoekmachine zal mensen die een zoekopdracht invoeren, nu vertellen of de verwachting is dat ticketprijzen gaan stijgen of dalen. Daarnaast wordt het mogelijk om binnen Google Flights e-mailwaarschuwingen in te stellen, zodat je kan zien of de vluchtprijzen fluctueren.

Met de functie geeft Google Flights aan wat de verwachting is. Zoals hieronder te zien, verschijnt er een kleine notificatie die aangeeft of prijzen waarschijnlijk gaan stijgen of dalen. Erop klikken levert een kleine toelichting op, waarin staat hoe groot de kans is of een ticket duurder wordt. Dat ziet er dan als volgt uit:

screen-shot-2016-10-17-at-11-30-35-am

Afhankelijk van hoe specifiek de zoekopdracht van een gebruiker is, wordt de voorspelling ook preciezer. Als bijvoorbeeld gekeken wordt naar één vlucht, laat Google Flights zien over hoeveel uur een vlucht mogelijk duurder wordt. De dienst is vooral handig als je op zoek bent naar een goedkope vlucht en twijfelt of boeken op het moment dat je begint te zoeken wel verstandig is. Ondanks dat Google geen beloftes maakt, geeft het in elk geval wel een goede indicatie van wat je kan verwachten.

Met de nieuwe functie, neemt Google het op tegen apps als Hopper en Skyscanner. Hopper laat gebruikers ook zien wanneer een vlucht vermoedelijk het goedkoopste gaat zijn en Skyscanner doorzoekt eenvoudigweg de mogelijkheden voor een zo goedkoop mogelijk ticket.

De uitrol van de nieuwe functie laat nog even op zich wachten, volgens Google zal dit nog enkele weken duren.