Google gaat in de toekomst een dienst aanbieden waarmee vliegtickets met elkaar kunnen worden vergeleken. Dat blijkt uit een interview dat Ryanair-baas Michael O’Leary had met de Ierse krant Sunday Independent.

Michael O’Leary heeft tegenover de Ierse krant Sunday Independent aangegeven dat hij Google heeft geholpen met het opzetten van een dienst waarmee de prijzen van verschillende bedrijven voor een vliegreis met elkaar kunnen worden vergeleken. Vervolgens is het mogelijk om direct door te klikken naar de website waar de vliegtickets te koop zijn.

O’Leary is erg enthousiast over de dienst van Google en geeft aan dat het een opwindende ontwikkeling is: "Google zal zeggen: "Dit zijn de prijzen," en vervolgens kun je direct doorklikken naar Ryanair of een andere aanbieder. Concurrenten kunnen hier niet tegenop."

Google zal geen geld verdienen aan het weergeven van de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Volgens O’Leary zal er aan de vliegtuigmaatschappijen geen geld worden verdiend. maar zal Google geld verdienen aan de vertoning van advertenties.