1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Oracle heeft vandaag bekendgemaakt dat het Dyn overneemt, beter bekend als DynDNS. Oracle maakt niet bekend hoeveel het betaald voor de populaire DNS-dienst, maar wel dat de dienst een aanvulling is op het bestaande cloudportfolio.

Op internet wordt inmiddels wel gespeculeerd over de prijs en volgens verschillende bronnen zou Oracle minimaal 600 miljoen dollar op tafel hebben gelegd voor de DNS-provider. Dyn heeft zo’n 3500 klanten, waaronder een aantal hele grote, zoals Netflix en Twitter. Oracle zal waarschijnlijk graag met deze partijen in gesprek gaan om te kijken of het meer clouddiensten kan leveren aan deze partijen.

Oracle ziet Dyn vooral als een aanvulling op zijn bestaande cloudportfolio en de mogelijkheid om het netwerk beter te monitoren en te optimaliseren. Voor Dyn biedt de overname met Oracle veel meer financiële maar ook cloudrekenkracht. In oktober werd Dyn aangevallen middels een gigantische DDOS-aanval waarbij allerlei Internet of Things-apparaten enorme hoeveelheden verkeer op de DNS-servers af vuurden. Het gevolg was dat de DNS-servers niet bereikbaar waren en websites als Netflix en Twitter onbereikbaar werden. In totaal werd er zo’n 1,2 Tbit/s afgevuurd.