1 min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM heeft bekendgemaakt dat het zijn cloudcapaciteit in het Verenigd Koninkrijk gaat verdriedubbelen. In totaal worden er vier nieuwe datacenters gebouwd in het land, naast de twee bestaande datacenters. Dit moet allemaal in 2017 gaan gebeuren.

IBM Cloud concurreert nog steeds op de cloudmarkt met partijen als Amazon, Google en Microsoft en is niet van plan zomaar op te geven. In totaal moeten er volgend jaar 16 datacenters in Europa beschikbaar zijn. De plannen voor de uitbreiding werden gepresenteerd tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers, die overigens een stuk positiever waren dan werd verwacht. IBM zag zijn omzet uit clouddiensten toenemen tot 7,5 miljard dollar.

De eerste van de vier nieuwe datacenters in de UK wordt volgende maand al geopend in Fareham. De andere drie worden later op andere locaties geopend.

De uitbreiding zorgt ervoor dat klanten hun data beter kunnen beheren en kunnen verspreiden over meerdere datacenters, waardoor er minder risico’s in.

“We zullen investeren in snelgroeiende diensten, door het bieden van clouddiensten van een hoger niveau zoals bijvoorbeeld Watson en Blockchain die binnen onze eigen datacenters draaien. Hiermee bieden we schaalbaarheid, prestaties en beveiliging vanuit de IBM Cloud.”

 

IBM zal in 2017 wereldwijd meer dan 50 datacenters in beheer hebben voor de IBM Cloud, daarmee blijft het bedrijf meedoen in de concurrerende cloudmarkt.