LeaseWeb gaat zijn clouddiensten verder uitbreiden en stapt ook in Microsoft Azure, hiermee kan LeaseWeb zijn klanten straks een hybride oplossing aanbieden, waarbij een deel van de hosting gebeurd in de datacenters van LeaseWeb en een ander deel in de Azure Cloud.

LeaseWeb is een van de grootste hostingbedrijven ter wereld, zeker in Nederland, en kan dan ook niet achterblijven met het aanbieden van een volwaardig cloudportfolio. Het biedt al enorm veel cloudproducten aan maar heeft nu besloten ook samen te gaan werken met Microsoft Azure, zodat er ook een hybride omgeving kan worden aangeboden.

Op dit moment is het nieuwe hybride-product van LeaseWeb nog in een betastadium en klanten kunnen het op dit moment uitgebreid testen. In 2017 moet het echt beschikbaar komen voor iedereen en kunnen bedrijven eenvoudig hun cloudservers migreren tussen LeaseWeb en Azure. Voor grote ondernemingen moet dit een flinke kostenbesparing gaan opleveren.

Het Private Cloud Platform van LeaseWeb wordt hiermee ook ineens een heel stuk groter en biedt veel meer flexibiliteit. Organisaties die snel groeien en snel willen schakelen kunnen op deze manier kiezen uit een breed aanbod op een open en flexibel platform, aldus LeaseWeb. 

“Anders dan andere leveranciers, die verplichtingen hebben naar de cloud en/of on-premise oplossingen, geeft Microsoft de flexibiliteit en keuze om huidige en toekomstige investeringen te maximaliseren zodat businessstrategieën zo goed mogelijk worden ondersteund met technologie,” zegt Robert van der Meulen, Technical Evangelist bij LeaseWeb. “Met de uitbreiding van ons cloud aanbod met Microsoft Azure Pack, hebben we nu een volgende stap gemaakt om ons aanbod voor grote ondernemingen en mkb-bedrijven te vergroten. Hierdoor bieden we hen een concurrerend voordeel door bestaande technologische investeringen te verenigen met de cloud via een consistente en hybride benadering.