2min

Het concept van cloud computing verplaatst zich steeds meer naar lokale datacenters en aanbieders. Vanuit lokale datacenters bieden managed hosting providers vaak een platform waarop je je applicaties kan laten landen: een private cloud. Het betekent simpelweg dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over hardware en infrastructuur. Zo’n private cloud kan je vervolgens ook goed combineren met de public cloud, met als resultaat een hybrid cloud. Hoe doe je dat en waar moet je rekening mee houden? Dat bespreken we met twee experts van True.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst.

In deze aflevering van Techzine Talks spreken we met Frank van Essen en Guido Laout van True. Zij helpen klanten bij True met het inrichten van hun private of hybrid cloud. Dat kan bij True via AWS en Azure. We bespreken waar ze zoal tegen aan lopen, welke voor- en nadelen er zijn en waar klanten rekening mee moeten houden. 

Er zijn namelijk nogal wat zaken om rekening mee te houden; denk aan waar je je data wilt of moet opslaan. Ook prestaties verschillen per omgeving, net als de kosten. Daarnaast zijn er nog de technologische verschillen en hoe je een cloudomgeving kan inrichten. Een hybrid cloud-strategie heeft bij de meeste organisaties de voorkeur, of willen daar naartoe. Kennis is niet altijd voldoende aanwezig, dus dan is een partner een aantrekkelijke optie. 

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de enterprise IT podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.