1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

F-Secure heeft de Security Cloud API for AWS gelanceerd, een API waarmee bedrijven url’s kunnen controleren op potentiële gevaren. Zo worden url’s onderzocht op bijvoorbeeld de aanwezigheid van malware, onveilige downloads of scripts die mogelijk een gevaar vormen. De API is beschikbaar via de Amazon API Gateway en de AWS Marketplace.

Met de nieuwe F-Secure Security Cloud API kunnen bedrijven hun applicaties veiliger maken door links die intern worden uitgewisseld eerst te controleren op potentiële gevaren. Indien er een onveilige link wordt gedeeld kan worden ingegrepen om verdere verspreiding van bijvoorbeeld malware te voorkomen.

Organisaties moeten er dus wel zelf voor kiezen om de API te integreren in hun bestaande systemen. De dienst is niet gratis, maar de bedrijven betalen alleen voor het gebruik van de API, dus het aantal links dat wordt gecontroleerd. F-Secure hanteert een prijskaartje van 0,033 dollar per link.

Door al in een vroeg stadium links te controleren kan een eventuele grote malware-verspreiding tijdig worden voorkomen. Achter de API hangt de F-Secure Cloud met alle gevarendetectieservers die ook gebruikt worden in de desktop- en serveroplossingen van F-Secure. De database wordt realtime bijgehouden met actuele dreigingen waardoor de API altijd voorzien is van de laatste onveilige links.