1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Zakelijke clouddienst Box heeft over het derde kwartaal van 2016 een recordomzet van ruim 100 miljoen dollar geboekt. Hiermee ligt de omzet 31 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2015. Het was het bedrijf nog niet eerder gelukt om boven de 100 miljoen uit te komen in een enkel kwartaal.

Een belangrijk deel van de flink gestegen omzet is naar eigen zeggen toe te schrijven aan recente verbeteringen aan onder andere de apps voor desktop en mobiel gebruik. Ook het in samenwerking met IBM ontwikkelde Box Relay, een tool met het doel zakelijke workflows te stroomlijnen. Daarnaast heeft de aangekondigde samenwerking met Google uiteraard eveneens bijgedragen aan het succes. Deze samenwerking maakt het mogelijk om bijvoorbeeld G-Suite te gebruiken in combinatie met Box. De jaarlijkse conferentie in San Francisco – BoxWorks – beleefde dit jaar ten slotte de meest succesvolle editie tot nu toe.

Het lijkt er dus sterk op dat Box met de diensten die het aanbiedt, stevig in de lift zit, ook al werden eerder dit jaar nog mensen bedankt voor bewezen diensten. Dat werd naar eigen zeggen gedaan om ‘efficiënter’ te kunnen werken.