1 min

Dell Technologies blijft toegewijd aan de productie van pc’s, laptops en randapparatuur. Dit liet het bedrijf weten tijdens de Dell EMC World 2017. Dat terwijl de wereldwijde verkopen van pc’s de afgelopen jaren steevast gedaald zijn. Toch denkt het bedrijf dat nieuwe technologieën en apparaat categorieën de markt sterk houden.

“De pc blijft van groot belang voor onze klanten en dus ook voor ons,” liet oprichter en CEO Michael Dell volgens ITPro tijdens zijn speech weten. Hij wees erop dat het marktaandeel van Dell in de pc-markt blijft groeien. Het bedrijf hanteert ook steeds hogere gemiddelde verkoopprijs en heeft daardoor betere marges. Dell ziet vooral toekomst door het toenemende aantal flexwerkers, dat vanuit thuis werkt.

Michael Dell wees er tijdens zijn speech op dat steeds meer werknemers vanuit thuis werken en volgens diverse onderzoeken hun baan zouden opzeggen als de technologie waarmee ze moeten werken niet goed genoeg is. Dat maakt het mogelijk om in toenemende mate duurdere apparaten op de markt te zetten, gericht op de thuiswerker.

“Een van de dingen die klanten hebben ontdekt, is dat het niet logisch is om de mensen die binnen je organisatie werken de goedkoopst mogelijke computer te geven,” aldus Dell. “Als je productieve mensen binnen je organisatie wil aantrekken en behouden, wil je hen daar ook de juiste gereedschappen voor geven, om zo hun creativiteit en productiviteit te vergroten.”