Schneider Electric schrijft in een persbericht eind oktober de Micro Data Center (DC) Xpress-serie van connected apparaten te lanceren. Met deze oplossing moet het gemakkelijker, sneller en kosten efficiënter worden om micro-datacenters te bouwen en implementeren aan de edge van het netwerk.

De IT-apparatuur is zo ontworpen dat het voor verzending te installeren is door de klant, partner of system integrator. Interessant is de belofte van Schneider Electric om met Micro DC een complete fysieke infrastructuur van een datacenter en beheersoftware in een zelfstandige en veilige behuizing te leveren.

Het bedrijf geeft aan hiermee een ideale oplossing voor edge- en IoT-toepassingen te bieden waarbij de snelheid van implementatie, betrouwbaarheid en beveiliging essentieel zijn. Bovendien is de Micro DC Xpress gecertificeerd door een aantal IT-leveranciers, zodat oplossingen in-house te bouwen en testen zijn voor verzending om implementatietijd en risico’s te verminderen.

Verdere toepassing

De nieuwe introductie maakt gebruik van Schneider Electric’s Data Center Infrastructure Management (DCIM) software suite. Deze is gebouwde op het onlangs gelanceerde open IoT-platform EcoStruxure (lees hier ons bericht). Het systeem is te integreren in een al bestaand IT-monitoringssysteem van een klant of in een remote monitoring management systeem van een managed service provider. Ook kan het het op afstand beheerd worden via de cloud voor maximale uptime en connectiviteit.

Anderzijds belooft Schneider Electric fysieke beveiligingsmogelijkheden met de oplossing, inclusief sleutelkaartfunctionaliteit om onbevoegde toegang te voorkomen en de beveiliging te waarborgen. Het bedrijf fabriceerde en testte de Micro DC Express zelf ter waarborging van de betrouwbaarheid.

De Micro DC Xpress zal verkrijgbaar zijn in 24U, 42U en aanpasbare configuraties. Het volledige plug-and-play systeem moet binnen twee tot drie weken leverbaar zijn. Dit moet de complexiteit en kosten van traditionele implementaties aanzienlijk verminderen.