2min

McAfee kondigt aan cloud-securitybedrijf Skyhigh Networks over te zullen nemen. Met de aankoop wil McAfee zijn strategie uitbreiden, namelijk de focus op het bouwen en optimaliseren van missie-kritieke cybersecurity-omgevingen voor de toekomst. Het beveiligingsbedrijf gaat zo verder dan de traditionele endpoint-bescherming.

De cloud-security van Skyhigh Networks levert bescherming voor Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Er maken al grote bedrijven gebruik van de diensten, zoals Western Union en Equinix. Specifiek specialiseert Skyhigh Networks zich in cloud acces security broker (CASB), on-premises of cloud-based security-richtlijnen geplaatst tussen de gebruiker en provider.

Bijna acht maanden geleden splitste McAfee zich af van Intel. In een brief aan de aandeelhouders laat CEO Christopher D. Young weten dat hij zich sindsdien inzet voor zijn klanten, partners en werknemers om een bedrijf te worden dat de nadruk legt op innovatie en groei met de belofte om de wereld te behoeden voor cyberbedreigingen. Daaruit komt de overname dan ook uit voort.

Vervolg

Skyhigh Networks-CEO Rajiv Gupta laat aan zij investeerders weer weten dat de bedrijfsportfolio onaangetast blijft. Daarbij komt kijken dat de overname zorgt voor meer resources en het versnellen van productinnovatie. Na afronding van de overname zal Gupta een positie innemen binnen het management-team van McAfee, waarbij hij verantwoordelijkheden krijgt over de cloud-security divisie.

McAfee hoopt de transactie snel na goedkeuring van de autoriteiten af te ronden. Op welke termijn dat zal gebeuren wordt echter niet aangegeven. Tot die tijd zullen de zaken bij beide bedrijven op de gebruikelijke manier vedergaan. Toch kijkt de McAfee-directeur uit naar de afronding, door zijn brief af te sluiten met de mededeling dat klanten, gemeenschappen, overheden en landen veiliger zullen worden.

De overname komt ongeveer gelijktijdig met de MPOWER Summit in Amsterdam, waarbij Techzine aanwezig zal zijn. Houd de website dus in de gaten voor nieuws en achtergronden.