2min

Tags in dit artikel

, , ,

De aankondigingen van Amazon Web Services blijven binnenkomen. Vandaag heeft AWS een nieuwe beveiligingsdienst gelanceerd. Die moet gebruikers veilig houden tegen online bedreigingen. Dat gebeurt op twee manieren: enerzijds worden bedreigingen automatisch herkend en anderzijds krijgen gebruikers tips om ze te vermijden.

AWS-gebruikers kunnen de dienst, die overigens GuardDuty heet, heel eenvoudig inschakelen. Dat kan middels een simpele muisklik al geregeld zijn. Er hoeven geen programma’s voor geïnstalleerd te worden. De dienst houdt alle datastromen in de gaten die mogelijk gecompromitteerd kunnen worden.

AWS GuardDuty

GuardDuty deelt problemen in drie niveaus in: low, medium en high. De gebruiker krijgt over elk van de mogelijke problemen gedetailleerde informatie en tips om ermee om te gaan. De waarschuwingen kunnen eenvoudig gedeeld worden met anderen, via diensten als Splunk, Sumo Logic en PagerDuty.

Interessant aan GuardDuty is dat het verder kijkt dan alleen standaardproblemen. Er wordt ook gekeken naar verkeerde instellingen, die volgens AWS vaak voor de grootste issues zorgen. De gedachte is dat als je mensen ver van data vandaan houdt, veel problemen in theorie vermeden kunnen worden. Daarom houdt AWS GuardDuty dit ook in de gaten.

Nieuwe producten en diensten

Amazon kondigde de afgelopen paar dagen al meerdere nieuwe producten en diensten aan tijdens de re:Ignite conferentie in Las Vegas. Het gaat tot nu toe om de volgende producten:

  • AWS Elemental Media Services: hierbij gaat het om een vijftal producten die het makkelijk maakt om video’s het internet op te slingeren en er geld mee te verdienen.
  • Amazon Sumerian: een programmeertaal die het eenvoudig maakt om AR, VR en 3D-toepassingen te ontwikkelen.
  • AWS Machine Learning Research Awards: biedt fondsen aan academische instituten en ook credits voor het gebruik van het AWS-cloudplatform.