Juniper Networks ging vanochtend tijdens een presentatie waarbij Techzine aanwezig was in op de overnamegesprekken die er met Nokia zouden zijn. De CEO, Rami Rahim, noemde de berichtgeving die vorige week verscheen geruchten. Een harde ontkenning volgde er overigens niet, maar het is al wat meer dan we vanuit Juniper Networks vorige week hoorden.

Het bedrijf weigerde destijds namelijk commentaar te geven. Daarbij werd verwezen naar het eigen beleid om niet in te gaan op marktspeculaties en geruchten. Volgens Rahim gaat het om geruchten, niet meer dan dat. Dat is een wat andere stellingname dan Nokia. Vanuit het Finse bedrijf werd ontkend in gesprek te zijn met Juniper Networks en dat er ook geen bod voorbereid wordt. Wellicht dat de twee partijen beide op een andere manier hetzelfde willen zeggen.

Bij de gesprekken die plaats zouden vinden zou er aan een bedrag van 16 miljard dollar (13,5 miljard euro) gedacht worden. Voor de berichtgeving kende Juniper Networks nog een beurswaarde van 11,26 miljard dollar. De geruchten zorgden echter voor koersschommelingen, gezien de verschillende waardes van 36,33 dollar per aandeel en 29,61 dollar per aandeel binnen enkele uren.

Activiteiten Nokia

Toch zou een dergelijke overname niet onlogisch zijn. Nokia is al sinds de verkoop van zijn mobiele-divisie aan Microsoft bezig zijn telecom-activiteiten te verstevigen. Dit resulteerde eerder in het kopen van Alcatel-Lucent voor ongeveer 17 miljard dollar. Met de overname van dit netwerkbedrijf werd Nokia het grootste Euopese telecombedrijf en richt het zich meer op nieuwe technologieën.

Daarmee is Nokia met hele andere zaken bezig dan eerder het geval was. Velen kennen het merk van zijn mobiele apparaten voor het smartphone-tijdperk. Er komen nog wel Nokia-telefoons uit, zoals de Nokia 8, maar die worden ontwikkeld door HMD Global. Ook in de smartphone-wereld leeft het merk dus nog steeds, maar het ‘echte’ Nokia focust zich meer op networking.