Het leek er even op dat Nokia met een miljardenbod Juniper Networks zou overnemen. Daar is echter geen sprake van, aangezien het Finse bedrijf ontkennend reageerde op de berichtgeving. Eerder op de dag berichtte CNBC op basis van anonieme bronnen dat er wel degelijk een overname in de maak was.

De gesprekken die tussen de twee partijen gaande zouden zijn, gingen gepaard met 16 miljard dollar (13,5 miljard euro). Juniper Networks kende een beurswaarde van 11,26 miljard dollar, maar nabeurs schoot een aandeel omhoog. Eerst betaalde een belegger nog 29,61 dollar, maar nog geen uur later was dat 36,33 dollar. Dat betekent een groei van meer dan 22 procent. Na ontkenning daalde het aandeel weer naar iets meer dan 30 dollar.

In het statement geeft Nokia aan niet in gesprek te zijn met Juniper Networks over een overname, terwijl er ook geen bod voorbereid wordt. Voor de verklaring van Nokia weigerde Juniper Networks nog commentaar te geven. Het bedrijf wees op zijn beleid waarbij er niet ingegaan wordt op marktspeculatie of geruchten.

Activiteiten Nokia

Toch zou een dergelijke overname niet onlogisch zijn. Nokia is al sinds de verkoop van zijn mobiele-divisie aan Microsoft bezig zijn telecom-activiteiten te verstevigen. Dit resulteerde eerder in het kopen van Alcatel-Lucent voor ongeveer 17 miljard dollar. Met de overname van dit netwerkbedrijf werd Nokia het grootste Euopese telecombedrijf en richt het zich meer op nieuwe technologieën.

Daarmee is Nokia met hele andere zaken bezig dan eerder het geval was. Velen kennen het merk van zijn mobiele apparaten voor het smartphone-tijdperk. Er komen nog wel Nokia-telefoons uit, zoals de Nokia 8, maar die worden ontwikkeld door HMD Global. Ook in de smartphone-wereld leeft het merk dus nog steeds, maar het ‘echte’ Nokia focust zich meer op networking.