Mercator Software introduceert nieuwe producten voor webservices, Java Connector Architecture (JCA) en financiële dienstverlening. Daarnaast is de nieuwe release van Mercator Integration Broker vanaf vandaag beschikbaar. Het Web Services Integration Package 1.0 stelt klanten in staat om via internet toegang te krijgen tot externe applicatie-informatie en -diensten en deze via de eigen internet- of intranetsite beschikbaar te stellen, zonder de bestaande applicaties of de IT-infrastructuur te hoeven aanpassen. De software zorgt voor volledige integratie met enterprise systemen en bevat een SOAP-adapter, WSDL-importer, en voorbeelden en documentatie die helpen bij een snelle implementatie. De eerste klant is er ook al: de Franse bank CDC implementeert de webservices-oplossing in zijn financiële dienstverlening. Nieuw is ook de JCA Gateway (Java Connector Architecture), waarmee klanten een ongelimiteerd aantal applicaties en technologieën met JCA-compliant adapters kunnen integreren. Voor adapterleveranciers heeft Mercator een certificatieprogramma, zodat zij zich ervan kunnen verzekeren dat hun producten samenwerken met de Mercator JCA Gateway.

De nieuwe release van Mercator’s kernproduct Integration Broker – versie 6.5.2 – bevat standaard beide nieuwe tools. Daarnaast is de software uitgebreid met een nog bredere ondersteuning van standaarden als X12, EDIFACT en TRADACOMS, betere encryptie en value-added networks (VAN)-connectivity voor nieuwe platforms zoals Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Sun Solaris 6/SunOS 5.6+, HP-UX 11.0+ en AIX 4.3.3.

Tot slot zijn de Mercator-producten die gericht zijn op financiële dienstverleners al in een vroegtijdig stadium aangepast aan de nieuwe SWIFT-standaarden, die vanaf november gelden. De software bevat tevens nieuwe features voor authenticatie en registratie van gebruikers.