Abonneer je gratis op Techzine!

Alcatel heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf ‘visionair’ wordt genoemd in het ‘Global Campus LAN Magic Quadrant’ (1) dat eerder deze maand door Gartner is gepubliceerd. Deze onderscheiding illustreert de positie die Alcatel inneemt als een van de belangrijkste leveranciers van switchingoplossingen voor bedrijfsnetwerken.

In een paar jaar tijd heeft Alcatel zijn productaanbod voor ondernemingen flink uitgebreid en zichzelf bewezen als een belangrijke leverancier van netwerkapparatuur. Alcatel is de enige grote netwerkfabrikant die dit jaar een nieuwe lijn LAN-switches aankondigt, met een hoge beschikbaarheid en goede beveiliging voor het hele netwerk. De OmniSwitch-lijn van Alcatel is bij uitstek geschikt voor de periferie (edge) van het netwerk, de bedradingskast en de kern (core) van het netwerk van middelgrote en grote ondernemingen. OmniSwitch creëert een ideale multiservice-infrastructuur voor IP-telefonie en bedrijfskritieke toepassingen.

“Het feit dat Alcatel nu een visionaire positie inneemt in het ‘Global Campus LAN Magic Quadrant’ van Gartner toont aan dat Alcatel zijn visie op convergentie in daden weet om te zetten”, aldus Patrick Liot, president van de e-Business Networking Division van Alcatel. “Klanten zijn het erover eens dat Alcatel met zijn Omni-producten een sterk en concurrerend productaanbod heeft. Nu wordt dit tevens bevestigd door het belangrijke Noord-Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner.”
Voor het ‘Global Campus LAN Magic Quadrant’ analyseert Gartner leveranciers op hun levensvatbaarheid, service en ondersteuning, mogelijkheden en functionaliteit, en technologie.

Deze vier criteria zijn het uitgangspunt voor plaatsing van de desbetreffende leverancier in het Quadrant. Gartner definieert visionaire leveranciers als leveranciers die een duidelijk idee hebben van de richting waarin de markt beweegt en die zich daar duidelijk op voorbereiden, maar nog wel verbeteringen kunnen doorvoeren in het optimaliseren van de specifieke dienstverlening. Bedrijven die een leverancier moeten kiezen voor nieuwe projecten, vertrouwen op het Magic Quadrant.