min

Tags in dit artikel

Twee Amerikaanse consumentenorganisaties willen zich aansluiten bij het hoger beroep dat is ingesteld tegen de schikking met Microsoft. Consumers for Computing Choice en de Open Platform Working Group hebben daartoe beide toestemming gevraagd. Eerder pleitten de beide organisaties al voor een strenger toezicht op de uitvoering van de schikking.

De schikking tussen Microsoft en het ministerie van Justitie in de VS is al goedgekeurd door rechter Colleen Kollar-Kotelly. Alleen in hoger beroep kan hij nog worden bijgesteld. Dat hoger beroep is aangespannen door twee van de oorspronkelijk 17 mede aanklagende Amerikaanse staten. In december voegden zich daarbij nog eens de Computer and Communications Industry Association en de Software and Information Industry Association, beide gesteund door Microsoft-tegenstanders Sun en Oracle.

Een professor in de rechten stelt tegenover nieuwsdienst CNet dat hij in het verzoek van de beide organisaties weinig heil ziet. Hun verzoek zou alleen ingewilligd kunnen worden als ze zelf aantoonbaar schade hebben geleden.

Lees meer