min

Tags in dit artikel

, ,

Seagate presenteert een nettowinst van 160 miljoen dollar over het vierde kwartaal van zijn boekjaar. In de vergelijkbare periode een jaar eerder leed de fabrikant van harde schijven een verlies van 198 miljoen dollar. Van dat verlies had 282 miljoen dollar overigens niets met het operationele resultaat van doen. De omzet kwam in het op 27 juni afgesloten kwartaal uit op 1,55 miljard dollar, tegen 1,47 miljard dollar in het vierde kwartaal van het vorige boekjaar.

Voor het gehele boekjaar komt Seagate uit op een nettowinst van 641 miljoen dollar op een omzet van 6,49 miljard dollar. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst 153 miljoen dollar op een omzet van 6,09 miljard dollar.

Seagate verkocht 15,9 miljoen harde schijven in het vierde kwartaal, een stijging met 9 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode een jaar eerder, maar een daling van 5 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal. Het grootste deel van de verkochte harde schijven, 66 procent, kende een opslagcapaciteit van 80 gigabyte. In het gehele boekjaar verkocht Seagate 67,5 miljoen harde schijven. Dat is 23 procent meer dan in het voorgaande jaar.