2min

Tags in dit artikel

,

Gisteren heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de website www.zorgverzekeraars.nl gelanceerd. De website is erop gericht de Nederlandse bevolking te informeren over de veranderingen in de zorgverzekeringen per 1 januari 2004. Hierover bestaat nog steeds de nodige onhelderheid. Verzekerden kunnen op de site ook hun mening geven over de maatregelen van de politiek.

Vragen van de burger

De speciale website www.zorgverzekeraars.nl gaat in op vragen die bij burgers leven. Wat merkt de burger in 2004 van de aangekondigde veranderingen op het terrein van de zorgverzekering? Wat zullen de consequenties van de pakketmaatregelen zijn voor de premiestelling, voor de dekking van de hoofdverzekering en voor de aanvullende verzekeringen? Op de website kunnen burgers de nieuwste ontwikkelingen rond de veranderingen per 1 januari volgen. Daarnaast biedt de website antwoorden op veelgestelde vragen en worden burgers van harte uitgenodigd mee te discussiëren in het forum.

De website is onderdeel van een campagne van ZN om publiek en burgers te informeren over de veranderingen in de ziekenfondsverzekering per 1 januari.

Kabinetsmaatregelen

De politiek heeft op Prinsjesdag een fors aantal maatregelen aangekondigd om het wettelijke pakket van de ziekenfondsverzekering en de WTZ-verzekering te verkleinen. Het is tot op dit moment nog steeds onzeker of de maatregelen in deze vorm doorgaan. Minister Hoogervorst moet over de maatregelen namelijk overleg voeren met de Tweede Kamer, en dit debat is nog steeds niet afgerond. Tot ergernis overigens van de zorgverzekeraars. Zij moeten immers hun verzekerden informeren over de dekking en de premiestelling van de hoofdverzekering en de aanvullende verzekering per 1 januari aanstaande. Normaliter starten zij hun communicatie-activiteiten ieder jaar zo rond medio november. Ondanks de onzekerheden willen de zorgverzekeraars de politiek niet afwachten en zijn zij gestart met het informeren van hun verzekerden.