1 min

Tags in dit artikel

, , ,

"Gezien recente ontwikkelingen in Nederland hoeft u dit jaar uw belastingaangifte niet in te vullen." Staat er in een mailbericht dat dit weekend massaal verspreid is.

Het bericht is anders dan de andere spam die men vaak in hun mailbox krijgt. Deze spam is niet bedoeld voor reclame, maar voor verwarring. En daarin is de maker geslaagd, volgens Jeroen Otten van FiscaFocus. Het bericht is verstuurd via Info@debelastingdiensttelefoon.nl . En dat domein verwijst naar de consumentensite van FiscaFocus.nl. De FiscaFocus heeft er niks mee te maken.

“Maar dat snapt uiteraard niet iedereen”, aldus Otten. “Wij zijn nu de gebeten hond. Mensen willen graag meer weten over de inhoud of schelden ons zelfs helemaal lam.” De mailbox van FiscaFocus loopt over met duizenden berichten en de telefoon staat roodgloeiend.

Inmiddels heeft FiscaFocus contact opgenomen met de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. Zij worden beiden ook in het mailtje vermeld. Pas daarna wil Otten kijken of de daders gepakt kunnen worden vanwege de schade die het bedrijf nu oploopt.

De echte dader van de grap is nog niet bekend. Spamvrij meldt dat er gebruik is gemaak van een open proxy bij provider Everyones Internet.