1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Lindows.com is van plan om Microsoft harder aan te gaan pakken. Lindows.com wil via een speciale regeling van het Amerikaanse ministerie van Handel het Windows-merkrecht wereldwijd ongeldig maken.

Microsoft pakt Lindows.com aan in de landen waar het Windows-merk beschermd is en daar zitten ook Nederland en België bij. De naam Lindows is hier al eerder door de rechter verboden. Lindows.com wil nu via een 2e rechtsgang de Amerikaanse overheid overtuigen dat het Microsoft moet dwingen deze buitenlandse rechtszaken te stoppen.

Microsoft zou volgens Lindows.com deze buitenlandse rechtzaken gebruiken, om de grote rechtzaak in de VS te vertragen. Aangezien Lindows.com in steeds meer landen van naam moet veranderen, krijgt een Amerikaanse rechter geen kans zich goed over de zaak te buigen. Lindows.com zegt dat zulke zaken al eerder goedgekeurd zijn door de Amerikaanse overheid.

Lindows begon een tijdje terug al met de distributie via het p2p-netwerk BitTorrent. Versie 4.5 die zo verdeeld wordt, kost dan maar 25 dollar en dat is de helft van de normale prijs. Het softwarebedrijf denkt dat via het BitTorrent-netwerk, het OS meer mensen kan bereiken.

Door deze keuze voor het p2p-netwerk omzeilt Lindows de verkoopsverboden die in de Benelux, Frankrijk en Zweden gelden. Die verkoopsverboden zijn ingesteld op verzoek van Microsoft, omdat Lindows teveel op Windows lijkt.

We bedanken ThE-FuNkY voor het insturen van dit bericht!