min

Tags in dit artikel

, , ,

Het nieuwe geheugentype DDR2 zal haar debuut maken op moederborden gebaseerd op de nieuwe Intel chipsets Grantsdale en Alderwood. Het ziet er echter niet naar uit dat dit nieuwe geheugen snel geïntegreerd zal raken.

Eerder werd al bekendgemaakt dat DDR2 een behoorlijk aantal hindernissen zal moeten nemenn, vooraleer het een nieuwe standaard wordt. Moederbordfabrikanten moeten grote aanpassingen doorvoeren en Taiwanese bedrijven komen niet erg snel op gang met deze acties, omwille van de hoge kosten die hieraan verbonden zijn. DDR2-modules zullen bij hun komst op de markt behoorlijk duur zijn, zoals dat het geval is bij alle nieuwe DRAM-types die geïntroduceerd worden.

Intel heeft al een serie moederborden geproduceerd, welke ondersteuning gaan bieden voor DDR2. Sommige van deze borden zijn reeds klaar voor introductie.

Een ander probleem voor de introductie van DDR2 is de verkrijgbaarheid van gewoon DDR-geheugen dat op een bijzonder hoge snelheid loopt. Aangezien men tegenwoordig al PC4800-geheugen (DDR600) kan aanschaffen, is de overstap naar DDR2 niet erg aantrekkelijk.

Grote PC-fabrikanten, zoals Dell, HP en IBM, hebben al plannen om computers uit te rusten met DDR2-geheugen. Deze nieuwe machines worden verwacht rond september. Dan rest er nog de vraag of de rest van de computerindustrie het voorbeeld van de grote spelers zal volgen.