1 min

Tags in dit artikel

,

Hynix Semiconductor meldt dat het begint met de productie van haar nieuwe DDR2-modules voor servers en workstations. Door de DDR2-doelgroep duidelijk af te bakenen, laat Hynix wel duidelijk uitschijnen dat er nog ruimte is voor het traditionele DDR-geheugen in de huidige en toekomstige desktops.

Hynix, één van ’s werelds grootste geheugenfabrikanten, is in april begonnen met de productie van haar 2GB registered DIMM’s voor grote serverfabrikanten. De massaproductie van deze modules gaat in juni van start, gelijktijdig met de introductie van enkele van Intel’s DDR2-chipsets. Deze 2GB DDR2-module is gebaseerd op een 1GB DIMM, geproduceerd volgens het 0,11 micron productieproces, en biedt snelheden tot 533MHz.

Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf begint met de productie en marketing van DDR2-modules voor desktop-computers. Hynix laat hierover niets los. Eerder dit jaar meldde de fabrikant nog dat het 550MHz DDR-modules ging produceren voor high-end desktops, wat de doelgroep is voor DDR2.