1 min

Tags in dit artikel

, ,

De overgang van DDR2 naar DDR3 zal niet bepaald snel gaan. In de tweede helft van 2007 zal DDR3 het licht zien, toch zal het ongeveer twee jaar duren voordat de gehele markt overgestapt is naar het nieuwe type geheugen. DDR3 zal na de introductie waarschijnlijk een jaar samen met DDR2 op de markt staan.

De snelheden van het nieuwe type beginnen bij 800MHz, in 2009 zal echter de 1.333MHz ook bereikt worden. Geheugenfabrikanten Elpida, Infineon en Samsung hebben reeds DDR3 modules ontwikkeld en willen die graag aan de markt presenteren. Andere chipsetontwerpers dan Intel willen DDR3-modules eerder aan de man brengen, toch zal dit hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren, gezien de scenario’s die zich afspeelden rond de overgang naar DDR2.

FB-DIMM DDR3-modules voor servers zullen tevens worden geïntroduceerd, ook zijn toepassingen van DDR3 buiten de wereld van PC’s goed mogelijk.

Het marktonderzoekbedrijf iSuppli verwacht in 2008 een marktaandeel van ongeveer 55 procent voor DDR3, in 2009 zullen volgens de verwachtingen van iSuppli de meeste PC’s met DDR3 uitgerust zijn.