min

Tags in dit artikel

, ,

Volgende maand zal i2Telecom, een redelijk nieuw bedrijf, in de Verenigde Staten een kastje uitbrengen waarmee gebruikers de kosten van mobiel bellen kunnen verkleinen. Dit geldt zowel voor nationaal als internationaal bellen. Het kastje, de InternetTalker MG-3 (ITMG3), wordt thuis aan de telefoonaansluiting gekoppeld. Daarna kan je op de ITMG3 inbellen met je mobiele telefoon. De ITMG3 verstuurt de gesprekken dan, via VoIP, over het internet naar de bestemming.

Dit soort producten bestonden al een tijdje, zowel voor bedrijven als voor consumenten. Dit is echter de eerste die dit doet voor een mobiele verbinding en niet alleen voor een vaste verbinding. Doordat gebruikers met de ITMG3 nu ook mobiel van VoIP gebruik kunnen maken kunnen de mobiele kosten, volgens i2Telecom, al snel met enkele dollars per minuut dalen. Bellen naar andere i2Telecom klanten zal zelfs gratis zijn.

De ITMG3 herkent het telefoonnummer van de gebruikers door middel van CallerID. De ITMG3 kan drie nummers herkennen die van tevoren ingeprogrammeerd worden. Het kastje werkt met alle gebruikelijke wereldwijde mobiele standaarden.

I2Telecom behoort tot moederbedrijf Skype, dat al langer een grote speler is op de VoIP-markt. Skype bracht onlangs nog software uit waarmee VoIP mogelijk werd gemaakt op handhelds met internettoegang.

Het is nog niet bekend of de ITMG3 ook in Europa uit zal komen. De vertegenwoordiger van i2Telecom in Europa, Christian Favre, was niet voor commentaar beschikbaar.