1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De makers die software maken voor het delen van bestanden maken geen inbreuk op auteursrechten, zo oordeelde gisteren een rechtbank in San Fransisco. In hoger beroep gaan had dus geen zin voor de muziek- en filmindustrie. Voor de muziek- en filmindustrie is dit een tegenslag.

In deze zaak was Fred von Lohman van de Electronic Frontier Foundation vertegenwoordiger van StreamCast Networks. De grote baas van de Montion Picture Association of America, Jack Valenti was heel wat minder blij. Dat inbreuk plegen op auteursrechten nog steeds illegaal is bleef Jack Valenti maar benadrukken. Ook mag deze uitspraak niet gezien worden als groen licht voor het inbreuk plegen op auteursrechten, aldus Valenti.

De makers van de software die het mogelijk maakt om bestanden te delen niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor wat de gebruikers ermee doen. Zo oordeelden de rechters ook al in de eerste rechtszaak en ook in hoger beroep. Het maken van software die het mogelijk maakt om bestanden te delen met namen muziek blijft dus nog legaal in zekere mate.