1 min

Tags in dit artikel

,

In Boston is supermarktketen "Stop & Shop" begonnen met een experiment wat het winkelen een stuk gemakkelijker zou moeten maken. Ze hebben een aantal karretjes voorzien van een draadloze internet verbinding. Zo kunnen mensen vanuit huis een boodschappenlijstje naar de winkel sturen, en deze opvragen op het scherm op het karretje.

De supermarktketen experimenteerd met deze techniek in drie fillialen en heeft laten weten het in 23 fillialen toe te willen passen. De boodschappen die je pakt worden gescand als je ze in het karretje legt. Zo wordt je lijst bijgewerkt, en kun je meteen zien voor hoeveel geld er aan producten in je karretje ligt. Ook kun je lijsten van vorige bezoekers opvragen om ideeën op te doen. Rijdt je karretje langs een rij producten die in de aanbieding zijn, dan zal je karretje je hierop attenderen.

IBM, het bedrijf wat de computertjes voor de wagens ontwikkeld meld wel dat de wagens nog in testfase zijn, en dat de prijs van een winkelkarretje erg hoog zal worden. rond de 2500 amerikaanse dollars. Een normaal winkelkarretje kost 100 dollars.