min

Tags in dit artikel

, , , ,

Netlink, specialist in netwerkdiensten, kondigde aan dat het een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met Blue Coat Systems, Inc. , een toonaangevende leverancier van proxy appliance-oplossingen, om grote en middelgrote bedrijven meer inzicht in en controle te geven over hun webverkeer.

De overeenkomst houdt in dat Netlink de Intelligente Proxy Appliance-oplossing van Blue Coat gaat vertegenwoordigen in Nederland. De Nederlandse implementaties van Blue Coat bij grote en middelgrote bedrijven kunnen uitgevoerd worden door Netlink. Daarnaast verzorgt het bedrijf tweedelijns ondersteuning aan klanten van Blue Coat in Nederland. In de overeenkomst is ook opgenomen dat Netlink systeembeheerders op Blue Coat zal opleiden en ondersteunen.

Blue Coat’s proxy appliance-oplossingen stellen klanten in staat hun webverkeer in goede banen te leiden en in te spelen op actuele bedreigingen, zoals ongepast surfen op internet, virussen die binnenkomen via de achterdeur , zoals instant messaging en webmail en misbruik maken van het netwerk door middel van spyware, peer-to-peer (P2P) file sharing en video streaming. Klanten kunnen op deze manier hun productiviteit verhogen en een kostenbesparing op internet bandbreedte realiseren.