Ontrack Data Recovery", specialist op het gebied van data recoveryproducten en -diensten, heeft Ontrack® PowerControls" 3.0, de nieuwste versie van de veelgebruikte mailboxrecoverytool, op de markt gebracht. Deze upgrade bespaart Microsoft Exchange-beheerders tijd en levert betere recovery-prestaties met een uitgebreide ondersteuning van e-mailsystemen voor IBM/Tivoli-gebruikers en nieuwe automatisering vanaf de opdrachtregel.

PowerControls heeft onlangs het predikaat Verified for Windows XP verkregen na onafhankelijke tests. IT-professionals gebruiken de software om snel en gemakkelijk op message-level of items uit individuele mailboxen te zoeken, te kopiëren of te herstellen vanuit iedere volledige back-up, un-mounted databases (.edb) en Information Storage-bestanden.

In combinatie met de bestaande Exchange back-up architectuur van een bedrijf verlaagt PowerControls de hersteltijd drastisch en elimineert het gefragmenteerde back-ups. Geavanceerde zoekfuncties minimaliseren de tijd die nodig is om e-mails te lokaliseren die aan specifieke criteria voldoen. Hierdoor wordt een Exchange recovery-server overbodig. PowerControls 3.0 heeft alle toepassingen en voordelen van de 2.1-versie en nog veel meer.

PowerControls 3.0 biedt de volgende nieuwe en uitgebreide toepassingen:
– Gebruikers kunnen meervoudige bronnen en einddoelen tegelijkertijd openen
– Microsoft PST-files kunnen als bron worden geopend
– Controleerbaarheid van goedkeuring voor gevoelige informatie
– Verbeterde rapporteermogelijkheden
– Verbeterde GUI (graphical user interface), weergave van taken, agenda en contacten vergelijkbaar met Outlook

Nu bedrijven worden geconfronteerd met meer eisen aan het e-mailsysteem, zijn creatieve en efficiënte oplossingen nodig om ze te helpen werken met oude e-mailarchieven op back-ups met als doel message-level recovery, compliance, interne onderzoeken of disaster recovery procedures , aldus Jim Reinert, senior director software en services bij Ontrack Data Recovery. PowerControls 3.0 helpt veel van deze zaken op te lossen door het aanbieden van een snellere en gemakkelijkere methode voor het lokaliseren en terugzetten van oude e-mails vanaf schijf- of tape back-ups.

Een gratis trial-versie is beschikbaar voor beheerders. Voor meer informatie over de verschillende edities van PowerControls 3.0 kunt u een bezoek brengen aan de website ontrack.co.uk.