1 min

Tags in dit artikel

De nieuwe Exchange-versie van Microsoft moet de tweede helft van dit jaar levenslicht zien. Geïnteresseerde krijgen echter alvast een voorproefje, de softwaregigant heeft namelijk een bètaversie vrijgegeven van Exchange 2010.

Nieuw in deze versie van Exchange is de archiveringmogelijkheid van de e-mail. Op die manier kan men gemakkelijker de mail bijhouden, zonder dat deze de inbox vervuild. Verder is er de mogelijkheid bijgekomen om je uit een mail-conversatie terug te trekken. Wanneer een e-mail naar meerdere mensen wordt verstuurd kan je ervoor kiezen dat je de reply’s niet meer wil ontvangen. Ook is er een voicemail-preview beschikbaar. Op die manier wil Microsoft de ultieme inbox-ervaring afgeven.

De nieuwe 2010-diensten van Microsoft komen op verschillende tijdstippen uit. Zo werkt Microsoft aan diverse producten, zoals de nieuwe Exchange, maar ook aan de nieuwe Office-versie enzovoorts. Exchange komt naar verwachting het eerst uit, in de tweede helft van dit jaar. Office krijgt dit jaar enkel nog technologische previews, pas volgend jaar zal de nieuwe Office levenslicht zien.

De grootste veranderingen voor de systeembeheerders zijn terug te vinden in de recovery- en opslagmethodes. Zo is er een knop bijgekomen waarmee men automatisch de laatste backup kan terugplaatsen en door een nieuwe opslagmethode moet er tot 85 procent aan opslagkosten bespaard kunnen blijven.