1 min

Tags in dit artikel

,

Bedrijven proberen hun werknemers op slimme wijze toch aan een goedkope pc te helpen. Door grote computerleveranciers aan zich te binden, proberen ze de vorige jaar geschrapte pc-privé-regeling te omzeilen.

Bij het bedrijfsleven is het wegvallen van de pc-privéregeling slecht gevallen. Door fiscale ondersteuning konden werknemers goedkoper een computer met randapparatuur aanschaffen. Het was een voordeeltje dat de werkgevers in de gelegenheid stelde personeel aan zich te binden, of iets extra’s te geven. "Het bedrijfsleven en in het bijzonder het midden- en kleinbedrijf heeft vaker de behoefte het personeel toch te prikkelen", constateert Raymond Perridon, directeur van MegaSellers, Leverancier van grote merken als HP, IBM, Microsoft en Toshiba. "Ze willen graag een alternatief voor de verdwenen pc-regeling."

Het computer bedrijf van Perridon heeft gekozen voor een simpele oplossing. Perridon: "Wij plaatsen op het intranetwerk van het bedrijf een ‘digitale winkel’. Door daar op te klikken komt de werknemer op een afgeschermd deel van onze site. Hier kan dan een computer tegen een uiterst scherpe prijs, zeker 40 procent goedkoper dan in de winkel, worden besteld."

Perridon regelt ook de betaling, dat scheelt de salarisadministratie werk.