1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

US Trade Representative brengt ieder jaar een lijst uit met landen die het niet zo nauw nemen met de copyrights. Zo ook dit jaar.
Het rapport dat het US Trade Representative uitbrengt is het zogeheten Special 301 Report, dat erg gewaardeerd wordt bij vele instanties die lijden onder het probleem van copyrightschending, zoals de Business Software Alliance (BSA).

De lijst is vooral bedoeld om bedrijven uit VS te beschermen tegen mensen buiten de VS, die de rechten van de bedrijven schenden. De genoemde landen in de lijst zijn meestal landen die geen aparte wetgeving hebben tegen bijvoorbeeld piraterij, of ze voldoen gewoon niet aan de richtlijnen van de World Trade Organization (WTO).

Bovenaan de lijst zijn Rusland, India en China te vinden. Heel verrassend is ook dat buurland Canada aan de top van de lijst terug te vinden is. "Dit is een van de grootste afzetmarkten voor Amerikaanse software. Tevens heeft het land een zeer hoog percentage softwarepiraterij, meer dan de meeste andere ontwikkelde landen", aldus de motivatie om Canada te vermelden.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!