1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Verenigde Staten heeft piraterij opnieuw bovenaan op de agenda gezet bij de Wereldhandelsorganistatie. De VS doet dit enkele weken nadat het erin geslaagd was de Russische MP3-site AllOfMP3 te laten sluiten.

Woordvoerders van de Verenigde Staten verschenen gisteren bij de WTO om van China te eisen dat zij alle piraterij en inbreuken op de auteurswet zou tegenhouden. "Hoewel China al belangrijke stappen heeft genomen om de situatie te verbeteren, is er nog heel wat werk aan de winkel", verklaarde een woordvoerder.

China lijkt zich van de vraag niet te veel aan te trekken. Het hield in juni al gesprekken met de Verenigde Staten over deze kwestie, maar veel kwam daar niet uit de bus. Bovendien kijkt WTO-lid China tegen een veel kleinere druk aan dan bijvoorbeeld Rusland, dat door de Verenigde Staten verplicht werd iets aan de piraterij te doen voor het ook maar lid zou mogen worden van de WTO.

De VS zegt dat bedrijven miljarden dollars mislopen door piraterij, waarvan Microsoft één van de grootste verliezers is door de hoge aantal kopieën van haar software in het Azië.