1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

US Safety Monitor, een consumentencommissie in de Verenigde Staten, heeft aangekondigd dat Apple een kleine 128.000 accu’s die bedoeld zijn voor Apple notebooks terug gaat roepen.
De batterijen die gemaakt zijn door LG Chem kunnen kortsluiting veroorzaken, waardoor de accu oververhit kan raken, aldus de commissie. De terugroep actie wordt gedaan naar aanleiding van zes wereldwijde meldingen van oververhitte batterijen.

Apple heeft een lijst vrijgegeven van notebooks die mogelijk een slechte accu bevatten. De batterijen werden behalve met de laptops ook los verkocht in de periode van oktober 2004 tot mei van dit jaar. Consumenten kunnen zelf controleren of ze een gevaarlijk accu hebben door de accu te verwijderen en het label te controleren. De lijst van accu modellen is hieronder terug te vinden.

Consumenten die één van de hier bovenstaande accu’s bezitten worden geadviseerd om onmiddelijk te stoppen met het gebruik ervan en contact op te nemen met Apple voor een gratis vervanging.
Op de speciaal opgezette internetpagina kunnen voorlopig alleen Amerikaanse klanten terecht. Het is niet direct duidelijke waar niet-Amerikaanse consumenten met hun slechte accu’s terecht kunnen.