2min

Tags in dit artikel

,

KPN heeft een nieuwe internationale Ethernetdienst gelanceerd die klanten geschakelde ethernetdiensten tussen locaties over de hele wereld biedt, met snelheden die kunnen oplopen tot 1 Gbps. Dankzij de lancering van deze nieuwe dienst heeft KPN zijn succesvolle Nederlandse Ethernetdienst naadloos uitgebreid naar zijn internationale EuroRings backbone netwerk.

KPN ondervindt een snel groeiende vraag naar Ethernetdiensten in het wide area network (WAN). Deze is te danken aan de voordelen die de technologie aan klanten biedt: eenvoudig, ‘any to any’ verbindingen, eenvoudig uit te breiden, veilig en kostenbesparend.

Naast de technologische voordelen die ethernet biedt, kunnen klanten nu ook de vruchten plukken van een volledig geïntegreerde, nationale en internationale Ethernetdienst – met hetzelfde hoge serviceniveau tussen de verschillende landen. De snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid zijn voor alle verbindingen gestandaardiseerd, de kwaliteit van de verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam is dus vergelijkbaar met die tussen Parijs en Wenen.

John van Vianen, KPN’s Senior Vice President Connectivity Services zegt, "We zijn verheugd dat we onze klanten nu echte internationale Ethernetdiensten kunnen bieden met hetzelfde serviceniveau, één dienstenplatform, één aanspreekpunt en één factuur. Om te kunnen voldoen aan de vraag naar nieuwe diensten blijven we innoveren – in dit geval door het inzetten van native ethernet in ons next-generation MPLS backbone netwerk. Ik heb er vertrouwen in dat deze nieuwe Ethernetdienst een belangrijk signaal afgeeft aan onze internationale klanten van onze continue betrokkenheid."

De nieuwe internationale Ethernetdienst vult de uitgebreide EuroRings-portfolio van internationale datadiensten aan, uiteenlopend van breedbanddiensten tot Managed Services.