1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens de analysten van Piper Jaffray is de nieuwste iPod Nano erg in trek en het apparaatje verkoopt boven de verwachtingen.

De Nano ligt ruim een week in de winkels en in sommige Apple winkels zijn de hebbedingetjes al volledig uitverkocht. Voornamelijk de zwarte modellen zijn populair bij de consument. Piper Jaffray belde met 20 Apple winkels en geen van de winkels had nog een zwarte 4 gigabyte Nano op voorraad.

De introductie van de Nano, en in minder mate de Motorola ROKR telefoon, zorgden ook voor een flinke toename aan bezoekers van de site van Apple. Volgens gegevens van Alexa.com haalde de website na de aankondiging zelfs het hoogste aantal bezoekers ooit.

Toch hoeven er volgens Piper Jaffray geen taferelen verwacht te worden zoals die rond de introductie van de iPod mini te zien waren. Toen bleek dat Apple rond de feestdagen vorig jaar niet genoeg Mini’s geproduceerd had om aan de vraag te kunnen voldoen. Het bedrijf dat de Nano’s voor Apple produceert heeft echter één complete fabriek ter beschikking gesteld voor de productie van de Nano. De verwachting is dan ook dat het aanbod al snel weer aan de vraag zal kunnen voldoen.