2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft vandaag op een persconferentie een nieuw flashmodel aan haar iPod lijn toegevoegd en daarnaast de verwachte Motorola iTunes telefoon gepresenteerd.

Het nieuwe iPod model, genaamd de nano, is volgens directeur Steve Jobs van Apple, de grootste revolutie op het gebied van muziekspelers sinds de introductie van de originele iPod.
Met de introductie van de nano verdwijnt ook de iPod mini van het toneel.
Het kleine flash spelertje meet 9 bij 4 centimeter en heeft een dikte van slechts 7mm. In dit behuizinkje heeft Apple nog een 1,5 inch kleurenschermpje weten in te bouwen.

Het in wit of zwart verkrijgbare spelertje kan ongeveer 14 uur mee op één accu. Er zullen in eerste instantie twee versies uitkomen, namelijk een 2GB en een 4GB versie. Deze zullen respectievelijk 199 en 249 dollar gaan kosten.
De nano werkt met dezelfde 30-pins dock connector als de iPod en de iPod mini, waardoor alle bestaande accessoires compatible zijn met de nano.

Zoals al werd voorspeld kwam het bedrijf verder met de langverwachte Motorola iTunes telefoon. De Rokr, zoals de telefoon gedoopt is, kan ongeveer 100 liedjes herbergen. Het heeft verder een kleurendisplay, voor het weergeven van albuminformatie.
Ook is een ingebouwde dual-stereo luidspreker voorzien en Apple en Motorola leveren ook nog stereo oordopjes mee.

Apple en haar partners zijn alvast overtuigd van het succes van de nieuwe telefoon. "Vandaag komt er een einde aan het gepraat en begint de muziek", aldus Ralph de la Vega van Cingular, de Amerikaanse provider die het alleenrecht heeft verworven op de Rokr.

Apple kwam verder met een nieuwe versie van iTunes. Versie 5 biedt een verbeterde interface, synchronisatie met Outlook en een aantal andere handige features. Het bedrijf hefet verder aantal grote namen weten te strikken om hun muziek en boeken aan te gaan bieden op iTunes. Zo zullen alle nummers van Madonna te koop zijn, maar ook de Harry Potter boeken zullen binnenkort verkrijgbaar zijn als audiobooks.