min

Tags in dit artikel

, ,

Het lijkt erop dat het KaZaa netwerk binnenkort wordt gesloten. Een Australische rechter heeft eerder al bepaald dat het netwerk op 5 december volledig vrij moet zijn van illegale muziekbestanden. Aangezien dit technische erg lastig is, lijkt het erop dat het netwerk voorlopig uit de lucht gehaald wordt.

De uitbater van KaZaa, Sharman Networks, heeft dit eind september te horen gekregen, toen er uitspraak werd gedaan in het jarenlange proces dat tegen KaZaa was aangespannen door de muziekindustrie. Sharman gaat in beroep tegen dit vonnis.

Totdat er een uitspraak is gedaan in dit hoger beroep , moeten alle illegale muziekbestanden echter van het netwerk afgehaald worden, of moet het netwerk uit de lucht gehaald worden totdat de rechter eventueel in het voordeel van KaZaa beslist.

Ook is tijdens het proces de mogelijkheid besproken van een downloadfilter. Volgens Sharman is dit technisch niet mogelijk omdat het het aantal downloads van de gebruikers van KaZaa, dat rond de 100 miljoen ligt, gewoon te hoog is.