1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hardwarefabrikant Samsung ziet een grote markt voor mensen die hun computer willen upgraden om hem zo geschikt te maken voor het nieuwe Vista besturingssysteem van Microsoft. Het bedrijf gaat daarom upgradekits verkopen.

Volgens Samsung zijn er de laatste drie jaar meer dan 37 miljoen PC’s in de Verenigde Staten verkocht die een processor hebben die krachtig genoeg is voor het Vista besturingssysteem.
Volgens het bedrijf wil tien procent van de eigenaren van een dergelijke PC hun apparaat wel upgraden en zullen ze als gevolg daarvan ongeveer 100 dollar moeten uitgeven.
Een simpel rekensommetje leert dat alleen al in de Verenigde Staten een markt van 370 miljoen aan hardwarecomponenten oplevert.

Om Vista goed te laten draaien volstaat het volgens Samsung in de meeste gevallen om het videogeheugen en intern geheugen op te waarderen en het bedrijf gaat deze componenten in bundels verkopen. "Je kan je PC voor rond de 250 dollar upgraden of je kan een nieuw systeem van 1.000 dollar kopen," aldus Don Barnetson van Samsung.
Als Vista uitkomt en Microsoft met de marketingcampagnes gaat beginnen, zal Samsung gaan samenwerken met verkopers, om zo de hardware aan de man te brengen.