1 min

Tags in dit artikel

,

Tijdens een interview met de Financial Times, heeft Oracle-baas Larry Ellison gezegd een overweging te maken om een eigen distributie van Linux op te zetten. Tevens heeft Ellison aangegeven dat hij interesse heeft in Novell.

Het balletje is aan het rollen gebracht doordat de grootste distributeur van het Linuxbesturingssysteem Red Hat, het bedrijf JBoss heeft overgenomen. Doordat Red Hat dit bedrijf heeft overgenomen, is het zo dat het nu een concurrent is geworden van Oracle.

Doordat Red Hat JBoss heeft overgenomen, moeten zowel Oracle als IBM gaan onderzoeken wat de overname voor hun betekent. Oracle en IBM zijn altijd voorstanders geweest van opensource software. Door de overname ziet Oracle ook in dat ze een zwakke plek hebben. Ze willen niet alleen linuxapplicaties ontwikkelen, maar ook het besturingssysteem zelf.

Als Oracle met een eigen Linux komt, dan bestaat de kans dat Oracle Novell overneemt. Novell is de op één na grootste verkoper van Linux, dat komt door de overname van SUSE.