2min

Tags in dit artikel

, ,

BT introduceert een nieuwe software defined wide area network (SD-WAN) managed service met Cisco SD-WAN-technologie. Zo breidt het Cisco portfolio binnen BT verder uit, met diensten zoals op Cisco gebaseerde SDN- en network functions virtualisation (NFV)-oplossingen voor enterpriseklanten.

BT Connect Cisco SD-WAN biedt klanten een overzicht van datastromen in hun WAN, zodat ze het verkeer kunnen optimaliseren naar hun zakelijke wensen. Hiermee creëren klanten een balans tussen prestaties en kosten. De verbeterde controle moet het risico tijdens het migreren van toepassingen en data naar de cloud verlagen. Dit wordt wereldwijd aangeboden als een managed service.

Daarbij noemt BT zijn organisatiemogelijkheden een essentieel onderdeel van de nieuwe service. Hiermee kan data afkomstig uit het hybride netwerk gecontroleerd worden. Dit geeft een volledig beeld van incidenten en oorzaken om de dagelijkse werking van het netwerk effectief te beheren.

Het bedrijf biedt met de service in-life management en een rapportage- en analyticspakket aan, samen met een aantal SD-WAN-beveiligingsoplossingen om cyberdreigingen op te vangen. Het team van BT ondersteunt klanten bij de ontwikkeling van hun netwerk met vaardigheden, systemen en processen die specifiek ontwikkeld zijn om de snelheid en flexibiliteit te leveren die klanten verwachten van hun SDN- en NFV-diensten. Het team biedt kennis over  de ‘underlay’-netwerken en op SDN-gebaseerde overlay-services.

Samenwerking

De introductie is een uitbreiding van de samenwerking met Cisco. Dit volgt enkele maanden nadat het bedrijf zijn aanbod vergroot met twee nieuwe op Cisco-gebaseerde oplossingen. Het gaat om een customer premise equipment virtualisatie-oplossing beheerd door BT (BT Connect Edge) en een softwareplatform voor netwerkautomatisering en -organisatie dat BT- en Cisco-technologie (BT Connect Services Platform) integreert.