2min

Tags in dit artikel

, ,

HPE en Deutsche Telekom maken bekend de Network Data Layer (NDL) proof of concept geïmplementeerd te hebben. Verschillende Virtual Network Functions (VNF’s) van diverse leveranciers worden hierdoor geïntegreerd in een cloudinfrastructuur. De NDL-implementatie kan omgaan met een diversiteit aan verkeersstromen, waaronder 5G-toepassingen.

Bij de NDL wordt er gebruikgemaakt van een HPE Shared Data Environment. Het moet de ontwikkeling van end-user services vereenvoudigen, door netwerkmogelijkheden te publiceren voor operator diensten en applicaties van derde partijen. Ook stroomlijnt het de performance van de heterogene netwerkomgevingen, wat zorgt voor besparingen op netwerkresources en operationele kosten.

Met de NDL-implementatie wil HPE voldoen aan de prestatie-eisen van verschillende stateless VNF’s die hun data extern opslaan. Dergelijke cloud-native VNF’s hebben baat bij een vereenvoudigde interne architectuur aangaande redundantie, failure recovery, schaalbaarheid en beheerbaarheid.

De twee bedrijven willen aantonen dat stateless clients in combinatie met een NDL-architectuur de complexiteit van de gehele oplossing vermindert. Dit door netwerk-topologische transparantie toe te staan, middels verbeterde betrouwbaarheid en door een vermindering van cloudintegraties en configuratieprocessen.

Enabler van 5G

HPE ziet dat de adoptie van 5G-technologie grote operationele en financiële uitdagingen met zich mee brengt. Uiteraard zijn er meerdere partijen die een succes van 5G willen maken. Met Shared Data Environment richt HPE zich op het ondersteunen bij de overgang en de bijbehorende risico’s verlagen.

Door 5G zullen gebruikers te maken krijgen met verbeterde dekking, snelheid en betrouwbaarheid. Voor Communication Service Providers (CSP’s) biedt het netwerk de mogelijkheid om data met weinig latentie en sterkte precisie te versturen. Ook is 5G een essentieel component voor nieuwe internet of things-toepassingen, zoals smart city-functies, car-to-car communicatie, draadloze sensoren en mobiele wearables.

De Shared Data Environment-oplossingen van HPE zijn wereldwijd verkrijgbaar. Na de uitrol met Deutsche Telekom wil HPE de oplossing naar telecomoperators in India brengen.