IBM breidt zijn FlashSystem-portfolio uit met twee nieuwe systemen. De 9100 en 9150 verdubbelen de maximale opslagcapaciteit, verbeteren de prestaties met Intel Skylake en versterken de NVMe over Fabrics (NVMe-oF)-mogelijkheden.

De nieuwe FlashSystem 9100- en 9150-systemen moeten volgens IBM beantwoorden aan de noden van de door data gedreven multi-cloudorganisatie. Ze bieden de voordelen van FlashCore-technologie, diep geïntegreerd met de softwaregedefinieerde mogelijkheden van Spectrum Storage.

FlashCore

Beide systemen zitten in een 2U-behuizing met active-active opslagcontrollers. De 9100 maakt gebruik van octacore Intel Skylake-processors, terwijl de 9150 met 14-core processors wordt uitgerust. Beiden bieden maximaal 768 GB gegevenscache per node.

 

IBM FlashSystem 9100

De arrays maken gebruik van IBM’s eigen FlashCore-modules enerzijds en standaard SSD’s anderzijds. Beide systemen bieden NVMe-optimalisatie en zijn klaar voor NVMe-oF. Ze ondersteunen deduplicatie van data en hardware-versnelde compressie, alsook RAID-niveaus 1, 5 en 65.

De effectieve capaciteit voor een 2U-rack bedraagt 2 petabyte en kan opschalen naar 32 petabyte voor een 42U-rack. De 9100 en 9150 draaien aan 1,3 miljoen IOPS per paar en schalen tot 5,5 miljoen IOPS in de maximale configuratie. Ter vergelijking: de huidige 900-reeks behaalde 1,2 miljoen tot 2,4 miljoen IOPS.

De nieuwe FlashSystems zijn een aanvulling op het huidige aanbod. De 900, A9000 en A9000R worden ook nog altijd verkocht. IBM biedt een garantie van zeven jaar op de opslagsystemen.

Spectrum Storage

Het beheer van de opslagsystemen gebeurt via Storage Insights, IBM’s AI-cloudplatform voor predictive analytics en storage resource management. Dankzij Spectrum Virtualise kunnen andere arrays van IBM en derde partijen worden gevirtualiseerd en als opslagbronnen door de 9100 beheerd. Ook IBM Cloud wordt ondersteund.

 

IBM Storage Insights
IBM Storage Insights

De FlashSystem 9100-functies kunnen worden uitgebreid door Spectrum Storage-componenten toe te voegen. Die zijn beschikbaar in drie vooraf gevalideerde, cloudgerichte blauwdrukken:

  • Data Reuse, Protection and Efficiency maakt gebruik van de mogelijkheden van Spectrum Protect Plus en Spectrum Copy Data Management (CDM) om verbeterde gegevensbeschermingsfuncties voor virtuele applicaties te bieden met krachtig gegevenskopiebeheer en hergebruikfunctionaliteit, zowel on premises als in de cloud.
  • Business Continuity and Data Reuse maakt gebruik van Spectrum Virtualize for Public Cloud om gegevensbescherming en noodherstelmogelijkheden uit te breiden naar de IBM Cloud, evenals alle functies voor kopiëren en hergebruik van gegevens van Spectrum CDM.
  • Private Cloud Flexibility and Data Protection maakt vereenvoudigde implementatie van privéclouds mogelijk, biedt de technologie die nodig is om containeromgevingen te implementeren en omvat alle mogelijkheden van Spectrum CDM voor het beheer van de wildgroei aan data en bescherming voor containerapplicaties.