2min

Tags in dit artikel

,

IBM heeft zijn flash storageportfolio uitgebreid met de introductie van FlashSystem 5200. Het compacte opslagsysteem moet het ook voor kleinere bedrijven mogelijk maken high-end storage in te zetten voor hun digitale transitie en hybrid cloudinitiatieven.

Het FlashSystem-portfolio biedt klanten zowel entry- als high-end op flash storage gebaseerde systemen. De systemen beschikken over een softwareplatform dat werkt voor alle omgevingen: bare-metal, virtuele omgevingen, containers, hybrid cloud en multicloud. Ook ondersteunen de systemen legacy storage hardware van klanten, ook als deze niet van IBM afkomstig is.

Speciaal voor hybrid cloud

FlashSystem 5200 is speciaal ontworpen voor hybrid cloudomgevingen, branches (bijkantoren) en edge computing. Het entry-level systeem moet diverse eigenschappen van high end storage naar kleinere bedrijven kunne brengen, zodat ook zij profiteren van de voordelen van de hybrid cloud. Het storagesysteem kan bijvoorbeeld makkelijk worden verbonden met de public cloudomgevingen Microsoft Azure en AWS.

Eigenschappen

Meer concreet biedt de IBM FlashSystem 5200 vanaf 38 TB aan storage in een 1U-rack. Als 2u-rack zijn de IBM FlashSystem 5015 en 5035 beschikbaar. Opslag van het NVMe flash storagesysteem is schaalbaar tot 1,7 PB aan data.

Daarnaast ondersteunt het storagesysteemstandaard Red Hat OpenShift, Container Storage Interface for Kubernetes, Ansible, Kubernetes en VMware. Hieraan toegevoegd is beheersoftware als IBM Storage Insights, IBM Spectrum Virtualize en IBM Hyperswap.

Het nieuwe flash storagesysteem van Big Blue kost 15.000 dollar voor een basisconfiguratie. Wanneer bedrijven een cluster van IBM FlashSystem 5200 hardware kopen, kan de prijs oplopen tot maar liefst 100.000 dollar. Als entry-level storagesysteem toch wel erg aan de prijs.