min

Tags in dit artikel

,

Essent heeft bekendgemaakt haar op een na grootste kabelbedrijf in Nederland Kabelcom kwijt te willen omdat ze zich hoofdzakelijk wil gaan richten op haar energieactiviteiten. Kabelcom bevat 1,8 miljoen aansluitingen. Essent heeft partijen uitgenodigd een bod te doen op Kabelcom.

Er is echter wel een sterke concurrentie. KPN en Tele2 zijn ook grote aanbieders voor televisieaansluitingen en werven op de dag van vandaag ook veel klanten. ’Kabelcom is te klein om te kunnen overleven in het geweld van de telecomomgeving´ aldus een woordvoerder van Kabelcom.

Een ander groot kabelbedrijf is Casema. Met zijn 1,3 miljoen klanten staat het bedrijf te koop. Eigenaren van Casema, de investeringsmaatschappijen Carlyle, Providence en GMT Communications Partners, verklaarden hun belangen te willen veilen. Een opbrengst van 2 miljard euro werd hierbij genoemd.

Welke partijen Essent heeft uitgenodigd wil het bedrijf echter niet bekend maken. ‘Het is “niet ondenkbaar” dat er ook investeringsmaatschappijen betrokken bij zullen zijn. Een fusie met Casema zal niet op mededingingsproblemen stuiten’, aldus de zegsman van Essent. Mededingsautoriteit NMa heeft in het verleden wel een stokje gestoken voor een combinatie van UPC, met ruim twee miljoen klanten het grootste kabelbedrijf van Nederland, met Casema.

Op een totale omzet van 6,3 miljard euro boekte Kabelcom een omzet van 433 miljoen euro. Essent telt rond de 12.000 werknemers, waarvan er 1200 bij de kabelactiviteiten betrokken zijn.