2min

Tags in dit artikel

,

Binnenkort gaan de drie grootste Nederlandse kabelexploitanten Casema, Multikabel en @Home samen een nieuw bedrijf vormen met de nieuwe verrassende naam Ziggo.

Door de fusie van @Home, Casema en Multikabel is een nieuwe Nederlandse marktleider ontstaan. Samen bereiken de drie bedrijven 3,5 miljoen huishoudens met kabeltelevisiediensten – de helft van alle huishoudens in Nederland. Met 1,2 miljoen breedbandinternet-, 500.000 digitale tv- en 450.000 telefonieaansluitingen is het bedrijf ook de grootste aanbieder. Bedrijven en instellingen zijn afnemers van zakelijke telecommunicatiediensten.

Het verzorgingsgebied strekt zich uit over Noord-, Oost-, West- en Zuid-Nederland. Daarmee is de combinatie een landelijke aanbieder met sterk regionale binding. Het bedrijf opereert onder zijn bekende merken met bijbehorende diensten op de markt: @Home, Casema, Multikabel en @Work (het merk voor de zakelijke diensten van @Home).

Wanneer de overgang precies plaats zal vinden is niet bekend gemaakt, maar de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang gezet. De kabelaars stellen deze week hun klanten op de hoogte van de aankomende veranderingen.

De veranderingen betreffen naast een nieuwe website en contactgegevens ook een nieuwe naam voor alle producten. De kabelaars bieden nu afzonderlijk televisie, internet en telefonie aan onder verschillende namen. Bij Ziggo krijgen al deze diensten een nieuwe naam, onderverdeeld in verschillende categorieën. Aan de diensten zelf verandert echter niets.

De kabelaars geven aan dat er voor de overname nog verschillende werkzaamheden gedaan moeten worden waardoor klanten mogelijk hinder kunnen ondervinden. Uiteraard streeft het bedrijf er naar dit zo veel mogelijk te beperken.

Voor meer informatie is er de nieuwe website en ook is er een speciale website in het leven geroepen die belangrijke informatie bevat over de overgang naar Ziggo. Ook zijn hier een reeks veelgestelde vragen te vinden die enige duidelijkheid omtrent de overname en eventuele gevolgen proberen te scheppen.