min

Tags in dit artikel

, , ,

Net zoals de oprichters van Google verdient de topman van internetbedrijf Yahoo, Terry Semel, vanaf heden de komende drie jaar nog maar één dollar per jaar. Dit is een salarisvermindering van 599.999 dollar.

In ruil voor Semel’s salarisvermindering komt hij in aanmerking voor een aardige optieregeling die hem honderden miljoenen kan opleveren in de komende jaren. Afgelopen vrijdag werd door Yahoo bekendgemaakt dat Semel voor zijn één dollar salaris zes miljoen aandelenopties krijgt welke hij uit kan oefenen tegen de slotkoers van Yahoo afgelopen vrijdag, namelijk 31,59 dollar. Dit betekent dat als de koers verder stijgt, Semel honderden miljoenen buit kan maken. Afgelopen jaar heeft hij op zo’n manier al 400 miljoen dollar in zijn portemonnee kunnen steken.

Semel is niet de enige met een dergelijke regeling. Yahoo verklaart dat de speciale regeling is bedoeld om topmannen zoals Semel binnen het internetbedrijf te houden zodat ze nog betere prestaties leveren. Doordat Semel de leiding vijf jaar geleden overnam, verdrievoudigde de waarde van het aandeel Yahoo.