1 min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD is op het moment de Woodcrests van Intel aan het testen om te kijken wat er mogelijk gebruikt zou kunnen zijn in haar eigen CPU’s, Intel doet dit ook met de CPU’s van AMD.

Opvallend is wel dat de resultaten van deze tests meestal niet naar buiten komt wat AMD nu wel doet: AMD stuurde de resultaten voor publicatie op naar SPECjbb2005 zodat ze openbaar konden worden gemaakt en de klant zelf er naar zou kunnen kijken.

Intel heeft in haar Xeon Woodcrests een prefetch methode gebruikt en zegt zelf dat deze helemaal veilig is. AMD probeert dit probleem openbaar te maken en beweert dat het helemaal niet zo veilig is. Als je kijkt naar eerdere scores op SPECjbb2005 (van onder andere Fujitsu, IBM en Dell) valt het op dat deze allemaal zonder prefetchers zijn gedaan, deze scores betekenen echter niet dat de CPU’s waarbij de prefetchers zijn ingeschakeld dat ook zouden halen. AMD laat zien dat de inschakeling van de prefetchers een prestatieverlies van wel 14 procent betekent wat natuurlijk een groot verschil is. Enige nadeel voor AMD: De Xeon Woodcrest 3,0Ghz met ingeschakelde prefetch is nog altijd 24% sneller dan de Opteron 2,8Ghz.